Hotell eller vandrarhem

Om man vill ha ett mer bekvämt boende kan hotell eller vandrarhem vara en idé att titta på. De ligger i regel en bit ifrån festivalen men ofta inom promenadavstånd. Det kan också gå att åka buss, cykla eller ta en taxi om man hellre vill det.

Hitta ett bra vandrarhem

Genom Svenska Turistföreningen kan man finna flera vandrarhem. Det går enkelt att söka på en ort där festivalen ska hållas så får man upp olika resultat. Man kan sedan välja mellan de alternativ som passar en bäst.

Fördelar med att bo på hotell

Ett hotell är väldigt bekvämt. Här har man sitt eget rum om man inte väljer att dela rum med en kompis. Man har egen toalett och dusch. I regel ingår också frukost på morgonen och det finns ofta värdeskåp på rummet där man kan lägga mobil och liknande. På hotellen är det i regel lugnare än på en camping. Man får betala lite mer för boendet men man har också chans att komma bort från festivalen en stund om det blir lite jobbigt med all musik och det oväsen som ofta finns.

Vad kostar hotell eller vandrarhem?

En plats på ett vandrarhem är i regel ganska billigt. Det kostar någon hundralapp per natt men då är det en säng i en sovsal, frukost ingår inte och toalett samt dusch delas i regel med flera andra gäster. Vill man ha ett eget rum får man i regel boka upp de andra platserna i salen också.

En natt på hotell kan kosta från 500 kronor och uppåt beroende på vilken standard hotellet håller.

Boka plats i tid

Om du vill bo på hotell eller vandrarhem nära festivalen gör du klokt i att boka i god tid. Platser och rum tar snabbt slut om det är en stor festival.

Rekommenderade artiklar