Äta och dricka på festivalen

På en festival som pågår under en eller flera dagar måste man såklart äta och dricka. Det är viktigt att ha koll på att man får i sig ordentligt med näring och vätska. Det kan ibland vara lätt att glömma bort. Finns det alkohol på festivalen är det lätt att tänka att den är vätska men sanningen är att den snarare är vätskedrivande i kroppen. Men vad kan man äta och dricka på festivalen?

Undvika matförgiftning

De flesta festivalerna äger rum på sommaren. Enligt Livsmedelsverket är det också då risken är störst för att man drabbas av matförgiftning. Det beror helt enkelt på att det är varmare ute och bakterier växer till snabbare. På en festival är det ofta svårt att förvara mat i bra temperatur. Se alltid till att den mat du äter värms upp till en lagom temperatur, och ät gärna där många äter för att minska risken att drabbas av matförgiftning.

Ta med egen mat

Om man inte vill äta mat som lagas på festivalen kan man också ta med egen mat. Det är i regel lätt om festivalen bara pågår under en dag, eller om man har en husvagn på festivalens camping. Det finns flera rätter som håller sig och som kan förvaras även i rumstemperatur.

Drick mycket

Under festivalen är det enormt viktigt att dricka mycket. Vatten är förstås det allra bästa att få i sig men även mjölk, saft eller juice fungerar. Om man inte dricker nog finns det risk att drabbas av vätskebrist och läget kan bli allvarligt om det är väldigt varmt ute. Om man får ont i huvudet, om man börjar få svårt att koncentrera sig eller ifall man känner sig yr kan det vara tecken på att man behöver dricka mer. Ha gärna med dig en flaska vatten när du går runt på festivalen. Då blir det lättare att komma ihåg att dricka.

Vanlig mat på festivalen

Vill man äta på festivalen brukar det finnas flera saker att välja mellan, i alla fall på större festivaler. Tacos, pizza, hamburgare och olika sallader är vanligt. Överlag brukar maten också vara ganska billig. Ofta kan det också finnas restauranger i närheten dit man kan gå för att äta lite finare måltider om man skulle vilja det.

Rekommenderade artiklar