Så skapar du en minifestival för dina vänner i Västerås

Västerås har mycket att erbjuda, men ibland kan man vilja ställa till med en riktig fest för sina vänner, skapa en minifestival för att förgylla vardagen.

Minifestival

En minifestival är en fest eller workshop som håller på i en till två dagar, men i ett mindre format. Du längtar efter att få gå på en festival eller få spela tillsammans med dina vänner. Då kan du skapa en minifestival och bjuda in både nära, kära och obekanta för ett skönt event. Du kan skapa en festival kring vilket tema du vill, som musik, Harry Potter eller en workshop kring ett hantverk. Som att ni målar tillsammans, stickar eller lär er något nytt. Hur stor lokal ni behöver beror på vad ni gör och hur många ni blir. Ibland kan en minifestival med närmaste vännerna vara nog och då får ni plats i hemmet.

Enkelt och gott: köp pizza

På en festival ingår det alltid att äta något gott. Visst kan du laga mat och baka fikabröd, men det är också smart att köpa färdig mat på restaurang. Den perfekta maten är pizza. Alla älskar pizza och alla får mat utifrån sina favoritsmaker, matlivsstilar och allergier. För att lyxa till kan ni satsa på Pizza Hut som er pizzeria Västerås, som både har hemkörning och en mysig restaurang att äta i. Om ni vill äta på plats kan det vara smart att beställa bord i tid. Så att du vet att ni garanterat får sittplatser om ni är ett större gäng. Det som också är trevligt med Pizza Hut är att ni kan äta pizzabuffé. Så får var och en äta hur mycket den vill.

Planera festivalen

För att festivalen ska bli av är det klokt att vara ett gäng som skapar den tillsammans. Det blir mycket roligare och chansen att den verkligen blir av är större, utöver att ni kommer att komma på fler kreativa idéer. För en lyckad fest eller minifestival bör ni börja planera i tid. Är det en mindre festival kan ni naturligtvis vara väldigt spontana, men det blir ofta bättre när man planerar. Skicka ut inbjudningskort när ni har beslutat er för datum och vilken slags festival ni ska arrangera. Visst kan ni skicka ut via Facebook, mejl och SMS, men det känns mycket mer seriöst och spännande att få ett snyggt brev i postlådan. Det kan vara klokt att ni begär av deltagarna att de ska svara inom ett visst datum. Så att ni lättare kan planera er fest. Tänk även över sovmöjligheter om ni bjuder in personer som inte bor i Västerås. För en lyckad festival måste du också erbjuda något särskilt. Som att bjuda in en skicklig musiker som du känner. Känner du någon som kan lära er att dansa? Är festivalen en workshop är det smart att utgå från något speciellt, som att skapa egna glaspärlor eller något nytt och spännande koncept inom scrapbooking.

Rekommenderade artiklar