Allt om spännande festivaler

En festival är ofta ett stort evenemang med kultur och musik som tema. Ordet festival kommer från latinets ”festi vale” som betyder ”slutet på fasteperioden”. Många festivaler hålls varje år och en stor mängd med människor brukar samlas på dessa event.

Populära festivaler i Sverige

Att gå på en festival brukar vara riktigt roligt och man möter många människor. Stämningen är för det mesta lättsam och glad, med folk som festar och umgås. Man har genom forskning kommit fram till att festivaler är viktiga för sociala upplevelser och interaktion. Det hålls cirka 125 musikfestivaler i Sverige varje år varav 40 av dessa i nuläget är nerlagda. Musikfestivaler har musik inom alla genrer som metal, synt, hårdrock, klassiskt eller andra typer av musikstilar. En festival som hade många band under ett och samma tak men inte längre är aktuell, var Tinitusfestivalen där syntare samlades till fest och musik. Det kända Münchenbryggeriet i Stockholm ansvarade för hela evenemanget med start år 1999 och den sista Tinitusfestivalen hölls år 2009. På Münchenbryggeriet hålls varje år även en rolig festival som heter korvfestivalen. Festivalen är ett så kallat ”food event” där man kan lära sig allt om korv. Man kan även prova att smaka på korvar från världens alla hörn. Många festivaler är perfekta till att marknadsföra sitt företag. För att ha råd med en satsning på sitt företag med till exempel marknadsföring, kan fakturino.se se till att man får ett fördelaktigt lån med 30 olika banker att välja mellan! Fördelen är att alla 30 banker är samlade under ett och samma tak.

I Sverige finner man årliga festivaler på sommaren som är väl värda ett besök. Festivaler i Sverige kan ha alla typer av teman. Man finner spännande teman som medeltida festivaler, ”Peace and Love” i Borlänge, eller till exempel ”Vi som älskar 90-talet” som anordnas i olika städer varje år. En av de mest kända festivalerna i Sverige är Pridefestivalen som varje år lockar stora mängder människor från hela världen. Pridefestivalen hyllar alla inom LGBTQ-grupper och syftet med festivalen är att synliggöra och lyfta fram en större acceptans i samhället och världen. Alla har rätt till sin egen syn på sexualitet och könstillhörighet.

Digitala festivaler

Festivaler är alltid aktuella varje år, men då världen genomgår ständiga förändringar anpassar vi oss och finner en del andra kreativa lösningar. Vi ser en oväntat stor framgång med digitala festivaler då publiken breddas genom fler tittare. Den digitala festivalen möjliggör fler besökare då konceptet inte begränsas geografiskt. Fördelen för företag är även att varumärken stärks och man når ut till fler kunder. Festivaler är pärlor inom kultur och musik som oavsett om det är digitala eller på plats kommer att fortsätta glädja oss med spännande koncept!

Rekommenderade artiklar