Om det har fallit på din lott att ordna en förfest innan du och ditt sällskap går på festivalen är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du bäst anordnar en förfest som får er peppade inför vad som komma skall samtidigt som ni får möjligheten att träffas och umgås.

Ätbart

Att bjuda dina gäster på något ätbart är ett bra sätt att mätta era magar och hålla blodsockernivån uppe. Att ha tillgång till olika sorters snacks kan också vara en social grej. Det finns massor av saker du kan bjuda dina gäster på. En del äter mat tillsammans innan festivalen, det är vanligt med pizza, hamburgare eller annan snabbmat. Men vanligast är att man äter snacks i form av chips och godis. Om du vill vara säker på att din förfest sticker ut i mängden ska du bjuda dina gäster på en tårta. Ifall du inte är bra på att baka kan du beställa en tårta. En sida du kan kolla in då är dintarta.se där du kan se flera exempel på goda och fina tårtor. Förutom att tårta är gott kommer ni att få en sockerkick, vilket kan höja ert humör rejält.

Musik

Ett annat bra sätt att komma i rätt stämning inför festivalen är musik. Du kan till exempel spela musik från de band och artister ni ska se live. Men det kan också vara bra att blanda musiken eftersom du vill att alla dina gäster ska få lyssna på någon låt de gillar. Du kan skapa din egen spellista eller hitta en färdig spellista. Om du använder dig av musikstreamingtjänsten Spotify har många festivaler ett eget konto du kan spana in för att hitta deras officiella spellistor där de har samlat musik från de aktuella artisterna.

Dryck

På fest dricker man, det är sedan gammalt. Men sedan bestämmer man själv om man vill dricka alkohol eller inte. På hemmafester och förfester är det väldigt vanligt att gästerna själva får stå för vad de vill dricka på festen. Men om du vill och har möjlighet är det ju alltid trevligt att få en drink vid ankomsten. Några exempel på drinkar du kan bjuda dina gäster på är hot shot, mojito, sex on the beach, screwdriver, daiquiri, gin & tonic, Moscow mule, rom & cola och sangria.

Pynt

En annan sak du kan göra för att vara säker på att dina gäster kommer i feststämning är att pynta ditt hem med festliga dekorationer. Du kan köpa festligt pynt i butiker som säljer pynt av olika slag. Men om du känner dig kreativ kan du också skapa ditt eget pynt. Några exempel på pynt du kan skapa på egen hand är vimplar och olika sorters bordsdekorationer.

Underhållning

För att dina gäster ska trivas på festen är det viktigt att de känner sig underhållna på festen. Det finns massor av lekar du kan leda. Till exempel dansstopp och musikquiz.

Rekommenderade artiklar